09 mei 2007

Toeren door Sörmland

Over enkele weken wonen we een jaar op Eriksberg maar dankzij Ingrids ouders komen we eindelijk ergens. We waren altijd maar bezig met verbouwen en namen ons niet de moeite onze zinnen af en toe eens te verzetten. Maar nu komt het er dus van!
We willen niet opscheppen maar we wonen ècht in een magnifiek en prachtig deel van ons land. Niet voor niets wordt deze streek de 'tuin van Zweden' genoemd met om elke hoek steeds wisselende en bovenal oogstrelende landschappen, pittoreske dorpen en stadjes alsook de nimmer vervelende natuur.
Gisteren waren we in Mariefred, ongeveer 45km hiervandaan, gelegen aan de oevers van het meer Mälaren, met het indrukwekkende slot Gripsholmen. We konden overal vrij rondlopen en -kijken en konden lezen dat vanaf 15 mei tot 15 september het slot ook van de binnenkant te bezichtigen is.





Het plaatsje Mariefred is een must, met z'n leuke straatjes en huisjes. Daarna lekker gebak eten bij Café Blå Katten.

Vandaag zijn we in Strängnäs, net als Mariefred gelegen aan het Mälaren, en inderdaad: de plaats waar Ingrid haar werk heeft. Ook hier veel te zien met grappige straatjes en veel oude houten huisjes, onder andere 'n houten huis van rond 1500(!), een imposante windmolen en de stijlvolle Laurentiuskerk.
Ingrids ouders genieten, genieten, genieten en blijven genieten. Ingrids moeder Martha verwoordt het als volgt: "Het is prachtig. We moeten heel snel terug komen!" Dat zijn zeer lovende woorden voor iemand die nog geen week geleden het vliegtuig niet in durfde!