31 juli 2009

Dag 2 van de bouw: onze eigen bouwput

Het lijkt wel of er meer stenen dan aarde in de grond zitten. Van links naar rechts en verder naar de diepte is het keigoed te vinden. De grootste trofee vinden we deze ochtend, met een afmeting van anderhalve meter breed, 70cm hoog en ruim 'n meter diep. Over het gewicht zullen we het maar niet hebben.
Vandaag is Cas' laatste werkdag voor de vakantie maar in verband met een leverantie gaat hij pas strakjes naar kantoor. Rond negenen verschijnt het transport met 100 zakken cement, 600 meter betonijzer, honderden bouwstenen, tientallen meters planken en nog ontzagwekkend heel veel meer.Onderwijl graven Madde en haar graafmachine verder en verder. Het schiet zo snel op dat ze tegen de middag met de tractor bouwgrind en kiezel kan geen halen. Met luid geraas wordt de bak geleegd, 'n stevige wolk stof achterlatend. Daarna gaat ze verder met het verspreiden van het grind en neemt ze en passant op ons verzoek de in de weg staande jasmijnboom mee naar een andere plek.
Nog voor het avondeten is de klus geklaard. Ingrid, die momenteel in de nachtdienst werkt, kijkt en overziet de boel. Melig merkt ze op: "Sjonge, Ground Zero..."