09 juli 2009

Met emmers tegelijk

Door de hoge temperaturen van de voorbije weken werd het droger en droger in de bossen en andere natuur. Het gevaar voor bosbranden lag steeds meer op de loer en barbekjoewen werd dan ook dringend afgeraden, ja zelfs verboden.
Het zieltogende groen smachtte maar naar één ding: water! Enfin, d’r werd een bestelling geplaatst van 10 nachtjes beregening, ongeveer 5 millimeter per nacht, bij zo’n 18 graden (goede groeitemperatuur).
En toen ging het mis, dat wil zeggen: GOED MIS! Iemand had de cijfers volledig door elkaar gegooid en voor een deel zelfs met elkaar vermenigvuldigd. Gevolg: de regen valt vandaag met bakken uit de hemel en men verwacht alles bij elkaar ongeveer 90mm. En niet alleen dat, ook de temperatuur is compleet van slag met ongeveer tien graden celsius. Overdag welteverstaan!
Een stelletje Rijks-waterhoofden is intussen aan het uitzoeken hoe dit allemaal kon gebeuren. Ze hebben zich teruggetrokken in 'n ver strandresort, op een bijpassend waterbed en 'n overeenkomstig geestverruimend vocht binnen handbereik. (B)rainstormen heet dat.