12 april 2008

Cesaria Evora

Soms moet je eventjes de boel de boel laten en er even tussenuit piepen. We zijn in Uppsala, Zwedens grootste universiteitsstad. Supergezellig met allemaal leuke kroegjes en veel mooie gebouwen, fraai gelegen aan het water.
We treden binnen in het UKK, Uppsalas Konsert och Kulturhall, een enorme futuristische blokkendoos. In één woord: schitterend, zowel van binnen als van buiten. In het (eigenlijk veel te drukke) café nuttigen we een hapje. En dan gaat de gong, we worden verwacht in de grote concertzaal. Al jaren stond het in onze planning maar vandaag kunnen we eindelijk LIVE genieten van de muzikale koningin van Kaap Verdië, Cesaria Evora. Vanaf onze balkonzitplaatsen hebben een ruime blik op het podium.
De band komt op, de muziek zwelt aan en daar is ze dan, Cesaria alias Miss Perfumado. Ohhhhh, wat geweldig, wat heerlijk. We maken een filmpje met ons fototoestel, niet de allerbeste kwaliteit maar goed genoeg voor een indruk. De rest vind je op Internet en in de platenzaak. Luister naar het nummer 'Angola'.