29 april 2009

Familiebezoek

Het kleine stipje wordt groter en groter. Keurig op tijd en in alle vroegte -het is pas 830u- komt daar het vliegtuig uit Düsseldorf-Weeze en landt even later op vliegveld Västerås, ten noorden van Eskilstuna. Nog even taxiën en dan kunnen de passagiers eruit. En daar zijn Ard (broer van Cas) met eega Marleen en dochter Solange. Voor het eerst staan ze op Zweedse bodem. Ophaalservice Cas heeft amper de tijd om nog een muntje in de parkeermeter te gooien, want 5 minuten later staan ze met koffer en al buiten.
"Välkommen i Sverige, hartstikke leuk dat jullie er zijn,", aldus Cas met een handdruk en omhelzing, "we rijden meteen naar huis!"
Onderweg kijken onze voorjaarsgasten hun slaperige oogjes uit, want moe-van-de-korte-nacht-of-niet, ze zijn helemaal onder de indruk van alle bomen, bomen en nog 's bomen. En dan bij aankomst op Eriksberg: "Wat leuk, wat knus, wat rustig! Heerlijk die ruisende bomen."
Na het uitpakwerk, 'n goed welkomstontbijt en een rondleiding is het tijd voor de boodschapjes bij Willys. We moeten heel wat inslaan, want de komende dagen willen maar liefst 5 monden te eten hebben. Met de warme weersverwachtingen in het vooruitzicht zitten heel wat grillspullen tussen de boodschappen. We kopen gelijk een nieuwe grill want de oude heeft nu zijn beste tijd gehad. Vanavond gaat voor het eerst de hens d'rin.