24 december 2009

Kerstcake

Twee daagjes lang hebben 200gr krenten en 50gr oranjesnippers zich tegoed gedaan aan 2dl rum. 't Echte bakwerk kan nu beginnen, zet alvast de oven op 175 graden. Men neme 250gr echte boter, 300gr bruine basterd, 5 eieren, 250gr bloem, 35gr koekkruiden en een flinke eetlepel bakpoeder. Boter smelten en mixen met de basterdsuiker en de koekkruiden, één voor één de eieren d'rbij, de bloem en het bakpoeder d'rin en tot slot de volgezogen krenten met oranjesnippers. Alles goed mixen tot een stevige massa. Vet de cakevorm in en bepoeder de wand met bloem. Deeg in de vorm en in de oven ermee, 'n uurtje of iets meer moet voldoende zijn.
Wil je het helemaal mooi maken, mix dan het wit van een ei met 250gr poedersuiker voor een sneeuwwitte laag op de cake. Enige zilverbolletjes erop verhogen de feestvreugde.