29 december 2006

Feestelijkheden

Proficiat! Geweldig! Super! Ja ja, Ingrid heeft een baan!!!!!
Per 2 januari begint zij als persoonlijk assistent in de plaats Strängnäs. Een persoonlijk assistent is een verzorger/verpleger van iemand met een lichamelijke of geestelijke handicap. In dit geval betreft het een rolstoelgebonden mevrouw met een uitermate zware vorm van polio. Ingrid is onder andere verantwoordelijk voor dagelijkse zaken zoals lichamelijke verzorging, huishoudelijk werk en het bereiden van maaltijden, medische zorg en dergelijke (onder andere de controle van een beademingsmachine, ook wel respirator genoemd). Het werk doet zij niet alleen want er is een compleet team van medewerkers dat de mevrouw terzijde staat. Een leuke bijkomstigheid is dat je als persoonlijk assistent ook meegaat bij bezoekjes aan het theater of bioscoop, naar vrienden, bij het winkelen enzovoort. Niet alleen verzorging dus, maar ook vriendschap. Hulde!

Onze eerste Kerst hier op Eriksberg was errug gezellig. Zeker ook met onze logé Anne die een paar nachtjes bij ons heeft doorgebracht en zowaar voor jultomte speelde. Lekker eten, goed glas wijn, wandelen in de omgeving, smeuïge Kerstcake, moeder Jansens voortreffelijke whiskeysaus. Wat kan een mens zich nog meer wensen?

Nog heel eventjes en dan is 2006 passé. Het jaar waarin wij definitief naar Zweden vertrokken om hier een nieuwe toekomst te starten. Een nieuw huis, een nieuwe baan, nieuwe auto, nieuwe omgeving doch vooral: een land met veel natuur, rust en ruimte. Zònder poespas, zònder files, zònder stress, zònder dure euro's...
Alle begin is moeilijk, dat wisten we al ruim vantevoren, en dat hebben we dus ook mogen meemaken. Doch een levenservaring die we iedereen kunnen aanraden. Absoluut!
We wensen je een heel fijn en feestelijk uiteinde en een prachtig, bijzonder en bovenal gezond 2007. Gott Nytt År !

Hier is een link naar de webcam in Eskilstuna, zodat je live het lokale nieuwjaarsfeest kunt meevolgen.