12 december 2006

Verrassing !

Heel stiekempjes boekten we een vliegreisje naar Holland, onze ouders mochten van niks weten, des te groter de verrassing! Slechts een enkele ingewijde was op de hoogte van onze snode plannen. Dus ehh, "mondje dicht, onze ouders weten van niets....!"
Het is maandag in de late namiddag als we arriveren op vliegveld Niederrhein, nèt achter Venlo. Met onze huurauto duiken we de avondspits in en verbazen ons over al die auto’s. Veel auto’s, heel veel auto’s, vaak met gestresste en soms agressieve bestuurders.
We zijn het helemaal ontwend en realiseren ons meteen waarom we zijn verhuisd naar Zweden.
We verblijven in een rustige jeugdherberg in Tongeren. Geen luxe maar wel betaalbaar, zo’n 35 euro per nacht voor ons beidjes inclusief ontbijt.

Dinsdag is dè grote verrassingsdag. Eerst is Heerlen aan de beurt. De aardschok is compleet als Ingrids vader de deur open doet. Pa en ma Hekelaar kunnen hun (natte…) ogen nauwelijks geloven, maar ’Daor zeen ze. Iech höb uuch zoe gemis!’ Later in de middag rijden we naar Borgharen. Ook daar grote blijdschap als de deur open gaat. Pa en ma Gielissen hadden de stille hoop dat we zouden komen met Kerst. Het werd iets eerder.
De rest van de week zijn we veel bij de oudertjes maar ook elders: dankjewel, ofwel, en STOR tack voor Ria, André, Lilianne, Jef, Eline, Kristel, Hans, Mieke, Michiel, John, Marie-Thérèse, Femke, Joeri, Ard en Solange.
Maandag 11 december vliegen we weer terug naar huis. Moe en voldaan. Maar ook blij weer terug te zijn in de natuur, de rust, de stilte. En terug bij onze babies Àhkkà en Matsi.