11 maart 2007

Voorjaars'poets'

In een sneltreinvaart dendert de lente door de natuur. Gisteren zagen we nog miniscule polletjes maar vandaag staan de sneeuwklokjes volledig in bloei. Fantastisch! Elders ontwaken de tulpen, narcissen, krokussen en meer bloemenfraais uit hun winterslaap en persen hun stevige stengels boven het maaiveld uit. Het is nu 8 graden en de komende dagen, zo beloven de weersverwachters, wordt het overdag 12 à 13 graden. Wat een hitte!
Zó zit je in de sneeuw en zó wordt weer alles groen. Het gaat snel, heel snel. De oprit rond ons huis is bijna sneeuwvrij en onze grasmat wordt zienderogen groener. De berm en de helling aan de overkant van de weg zijn inmiddels als vanouds getooid met sierlijke mossen.
Hoog tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Gisteren lapte Ingrid alle ramen en ging zingend met de plumeau door het huis. Ondertussen maakte Cas de open haard en de keukenkachel schoon. Het werd nóg gezelliger toen buren Totte en Kerstin op bezoek kwamen. Kerstin deed haar schoenen uit en liep blootsvoets de keuken in. "Het is voorjaar", lachte ze luidkeels. De koekjestrommel en koffie staan snel op tafel (zo gaat dat hier op Eriksberg!) en we keuvelen over het leven-van-alle-dag en het heerlijke en stressvrije bosleven.