19 april 2007

Beren op de weg

Tijdens het voorbije Paasweekend boekten onze Zweedse vrienden Inge en Birgitta, samen met de dochters Emma en Linn, een korte skivakantie in Funäsdalen, een plaatsje in midden Zweden. Uiteraard werden bij aankomst meteen de latten en/of snowboards ondergebonden. Lekker zoeven door de sneeuw, daar hadden ze wel zin in!
Helaas kwam de onfortuinlijke Linn nog vóór haar eerste afdaling ten val en brak haar pols, ajajajajaj. Vervelend genoeg was in de direkte omgeving geen zorgcentrale of ziekenhuis voorhanden dus zat er niets anders op dan naar Hede, zo'n 90km verderop, te rijden. Gelukkig bleek het kleine ziekenhuis goed geoutillieerd en werden röntgenfoto's gemaakt en kreeg de jeugdige pechvogel een keurig gipsje rond haar zielige pols. Daarna weer terug naar Funäsdalen. Een rustige rit over een volslagen verlaten weg.
En TOEN gebeurde hèt! Het gezelschap in de auto wreef de ogen uit! Daar, over de weg, rende een..... beer!! Een echte! Zomaar uit het niets. Wat is het dan handig als je een GSM met ingebouwde camera hebt. Tussen de bomen zie je Teddy nog nèt wegrennen.
Linn is haar gebroken pols opeens heel erg dankbaar.