28 juli 2007

Boemelen

Malmköping is dit weekend een echte metropool en dat zullen we weten ook: uit alle windstreken staan kilometers lange autolinten te wachten. In het dorp is de jaarmarkt in volle gang en trekt bezoekers van heide en verre, in totaal zo’n 80000 (tachtigduizend !!) mensen.
Nèt op tijd nemen we een kleine afslag en besluiten onze reis richting jaarmarkt voort te zetten per..... trein!!! Dankzij een aantal bevlogen spoorliefhebbers kun je in de zomermaanden een toertje maken met een gerestaureerde, geëlectrificeerde trein uit voorbije tijden. De eindhalte ligt direkt aan weg 55 (onze route). Komt dát effe mooi uit. Ruim 10 minuten later boemelen we richting het centrum. „Alleen 3e klas zitplaatsen,“ zo vertaalt een reisgenoot de houten bankjes. We kijken onze ogen uit, naar het fraaie landschap dat aan ons voorbijglijdt en naar 't fraaie bekijkenswaardige interieur: alle onderdelen zijn tot in het detail gerestaureerd. Onze trein is en rijdt àls en dóór een stralend zonnetje.
Na diverse haltes (picknickplek, camping, fruitboom) arriveren we in Malmköping en mengen ons in de mensenmassa. Op de markt en de aangrenzende kermis is het een drukte van belang. Handwerk, T-shirts, gerookte worsten, namaak-Crocs, keukengerei, verzin het maar: hier kun je het kopen. En dan die gebrande pinda’s: je-weet-wel! Záááálig, verrukkelijk, daar kopen we meer van!
Her en der horen we dat mensen 2 uren in de file hebben gestaan. Wij niet! Die 70 kronen zijn de treinreis meer dan waard. Dat doen we meer. Ga je mee? Doen!