05 september 2007

"Hij heeft haar toch niet ontvoerd?"

Zaterdagavond 5 september 1987: een lichtelijk nerveuze Ingrid wordt op het station in Maastricht afgehaald door een wellicht nóg meer nerveuze Cas.
Met de Superfast Suzuki Swift rijden we in rap tempo naar de Markt, parkeren de auto en dan ("Mag ik bij jou onder de arm?") naar een pizzeria-op-stand op het Keizer Karelplein. Met vlinders-in-de-buik is het lastig eten, een deel van ons eerste dineetje blijft dan ook op de bordjes achter. Op het Vrijthof wordt het nog gezelliger, zó gezellig zelfs dat we na sluitingstijd ons eerste uitje voortzetten in dancing Het Karrewiel in het nabijgelegen Belgische Hoeselt.

De klok is zéér ver in de kleine uurtjes als Ingrid door Cas naar huis wordt gebracht. Ingrids moeder staat vertwijfeld en in alle nerveuze staten voor het raam, een compleet pakje sigaretten ging in rook op. Dáár is haar dochter, tóch níet ontvoerd! Haar stressgevoel maakt snel plaats voor nieuwsgierigheid: "Waar was jij?" Maar Ingrid trekt haar schouders op, "het was gewoon zeer gezellig", en verdwijnt naar haar slaapkamer. Samen met een kleine rose wolk.

Vandaag opnieuw 'n klein feestje op Eriksberg: 20 jaar 'n paar.