04 oktober 2007

Bosstruinen

Met rasse schreden worden de dagen korter, elke vijf dagen 'verdwijnen' ongeveer twintig (20!) minuten daglicht. Nee, dat vinden we helemaal niet erg, zo schreven we al eerder. We maken het extra gezellig in huis. Bovendien kun je 's avonds en in de nacht genieten van een adembenemend hemels schouwspel. De lucht is hier zó helder dat je de sterren uit de hemel zou willen plukken.
Herfst is ook paddestoelentijd en gewapend met een keurig beschrijvend boekwerk struinen we door het bos. Vooral de Karl-Johan en de cantarellen zijn favoriet, maar onze oogst is minder dan minimaal. We zijn een beetje vroeg, zo vernemen we van onze buurtjes. Ach, maakt ook niet uit, want het is een weldaad voor je ziel om zo dwars door het bos te lopen.
De natuur is altijd wel in voor een verrassing want ondanks het vallen van de bladeren, zien we dat lupines, kamperfoelie en zelfs onze jasmijn voor de 2e keer dit seizoen met bloemen zijn getooid. Nog eventjes en dan staan de ijsbloemen in bloei!

O ja, gisteren is men begonnen met het plaatsen van oranje stokken langs de landelijke wegkanten. Dan weet je tenminste hoe en waar je de berm in kunt rijden, nietwaar Cas?!