20 oktober 2007

Stenen en shoppen

Na een weldadige nachtrust is het heerlijk ontbijten. Een vers kopje Nespresso, een bordje fil, worteltjesbrood en nog veel meer. Lilianne en Eline laten het zich goed smaken.
Een uur later staan we met zijn allen in onze wandeltenuutjes en begeven ons in een onverwacht warm herfstzonnetje. Lil's grootste hobby, stenen verzamelen, is een ware uitdaging want overal liggen de meest prachtige exemplaren. Rood, grijs, groen, zwart, wit, rose, gemèlleerd, met en zonder strepen, noem het maar op. Maarrrr, hoe moeten die ooit mee in het vliegtuig??! De uitdaging wordt met de minuut groter...
Op het verlanglijstje van dochter Eline staat een wonderlijke wens: een bezoek aan een echte Zweedse supermarkt. Nou, dat valt wel te regelen en 's middags schalt een zachte G door levensmiddelenwinkel Willy's. Eline is helemaal verguld met 'haar' uitstapje en winkelwagen. "Kijk mam, daar ligt worteltjesbrood en Ingrid, hoeveel pakken fil moet ik pakken??" Haar brede, welhaast ontroerende meisjes-van-dertien-lach spreekt boekdelen.
Tegelijkertijd timmert Cas een afdak voor ons tuingereedschap in elkaar. Het ophangen is evenwel een werkje-voor-2 maar gelukkig is Eline op tijd terug van haar uitstapje en biedt maar al te graag haar hulp aan. Zelfs de waterpas kent voor de jeugdige timmermeid geen geheimen. Een kwartiertje later hangt het draagframe op zijn plek. Het dak volgt later, nu is het etenstijd en tijd voor andere fun!