02 mei 2008

Een gouden vondst

Vandaag is de dag van de Grote Opruiming op Eriksberg! Allerlei spullen waar we geen raad mee weten gaan weg. Achterbank neerklappen en dan 'inladen maar'. Oude kastdeurtjes, een verroest campingbed, lege verfblikken, afgedankte en defecte apparatuur etcetera verdwijnen in de auto en daarna rijden we met een rammelende kofferbak naar Eskilstuna.
In de sorteertuin (Zweeds woord voor milieupark) is het zeer druk, meer mensen gebruiken deze tussendag voor het opruimen van garages en schuurtjes. We moeten aanschuiven in de rij maar het schiet snel op en dan mogen wij alles in de containers kieperen.
Naast ons stopt een auto en een man en een vrouw beginnen het voertuig leeg te maken. Nog nèt op tijd heeft Ingrid het gezien: men wil een fantastisch oud tafeltje vernietigen. Beteuterd maar nieuwsgierig tegelijk vraagt Ingrid aan de mevrouw of men werkelijk dit gave kleinood wil weg doen. "Ja hoor, het moet weg. Maar ehh, wil jij het hebben??" Daar hoeft Ingrid niet lang over na te denken. We zochten al langer een antieke salontafel en dit is eigenlijk wat we al lang wilden hebben. We krijgen het nog voor niets ook! Meneer Sjo sprak ooit van de Goudmijn (=vuilstort): hij had en heeft helemaal gelijk!