11 mei 2008

Gustaviaans of Empirisch

We beleven een bloedhete dag, het is 27(!) graden, en de zon staat hoog aan de hemel. Cas is met auto en aanhanger onderweg naar Ekerö, een schiereiland ten westen van Stockholm. Het is druk op de weg vooral op het stuk vóór en bij het koninklijk slot Drottningholm. Het lijkt wel of iedereen vandaag op bezoek wil bij de koning en de koningin.
Even later kan het gaspedaal dieper worden ingetrapt en tuft Cas verder naar zijn bestemming. Op internet hebben we antieke en niet al te dure meubeltjes gezien en dat lijkt ons wel wat voor onze woonkamer. Immers, de huidige bank is een prima ligbank, maar véééél te groot voor de kleine kamer. Bovendien past het gevaarte niet bij de antieke inrichting van ons huis.
Het aangebodene ziet er goed uit, een 2 zits bank en 2 fauteuils in Gustaviaanse stijl (of is het nou Empire?). Hier en daar zit weliswaar een vlekje maar dat komt wel goed. Kortom, de koop is snel gesloten en voor alle zekerheid krijgt Cas een handgeschreven verkoopcontract mee. "Je weet maar nooit", aldus de voormalige (en lieve) eigenaresse.
De terugweg gaat via een pontje. 't Kost wat geld maar het scheelt een behoorlijke omweg en bovendien belanden we niet opnieuw in de file. Thuis aangekomen staat Totte paraat om het bankje en de fauteuils op hun plaats te zetten. En oooh, wat ziet het er mooi uit. Het wordt chiquer en chiquer op Eriksberg, zeg nu zelf.