24 augustus 2008

Alles op een rijtje

Het is stevig aanpoten voor Ingrid bij het creëren van een rand langs de oprit en de paadjes, te beginnen met het uitsteken van een gleuf. Dat valt nog niet mee, de grond is behoorlijk hard en her en der zitten grote keien in de grond. Na het graafwerk moet zand worden gestrooid en om het geheel vlak te krijgen moeten er heel wat kruiwagenladingen worden aangevoerd. Tot slot worden de betonnen straatstenen met een doorslaand argument (lees: rubber hamer) op hun plek getimmerd. Even klinkt een waar-ben-ik-aan-begonnen-verzuchting maar die maakt snel plaats voor een trots dat-heb-ik-mooi-gedaan-gevoel.
Intussen vordert Cas gestaag met het timmerwerk in de ruimte die onze sauna moet worden. Isoleren, meten, zagen, timmeren, af en toe boren en weer van voren af aan. Het werk gaat langzaam maar gestaag, vooral de raamkozijnen zorgen voor enig oponthoud.
Maar nu even pauzeren met een glaasje water (want 't is best warm) en een snee uit Nederland meegenomen peperkoek en twee noeste arbeiders rusten uit in een uiterst aangenaam augustuszonnetje.