28 augustus 2008

Een dreigende situatie

De raadsvergadering van Eskilstuna is nèt begonnen als buiten het grote plein voor het stadhuis wordt afgezet. De bank aan de overkant blijkt te zijn overvallen en er is een verdacht pakketje gevonden. Niemand mag in de buurt komen.
Intussen gaat de vergadering gewoon verder, op de agenda staan een aantal belangrijke punten die besluitvorming vereisen. Voor de zekerheid kijkt men af en toe naar buiten naar wat zich daar afspeelt.
Dat doet ook Cas, bezig met de webbtelevisie-opname van de debatten, en hij ziet dat het plein nog verder wordt afgezet. Het schouwspel wordt met de minuut onwerkelijker.
Dan gebeurt het onvermijdelijke. De deuren van de raadszaal gaan open en twee politie-agenten verzoeken iedereen zo snel mogelijk het stadhuis te verlaten, het risico is te groot voor de aanwezigen.
De voorzitter schorst direkt de vergadering. De ontruiming geschiet gedisciplineerd en zonder paniek, binnen 5 minuten staan alle mensen buiten. Zie de beelden via deze link, klik op de bovenste Visa knop en klik tenslotte op de laatste regel (Stadshuset utryms)