18 oktober 2008

In de loopgraven

"Nee, die kabel is te dik voor de slang. Je zult helaas opnieuw mogen graven!", aldus elektriciën Per-Åke met een vette knipoog. In verband met onze sauna-in-aanbouw moet de elektriciteit worden aangepast, onder andere met een nieuwe, krachtige stroomkabel gelegen in een 5cm dikke slang.
Cas voelt de spierpijn al opkomen, want de te graven sleuf moet minimaal 25cm diep zijn met een lengte van ruim dertig (30!) meter in 'n bijzonder steenrijke grond. De schop komt opnieuw uit het hok, evenals 'n wrikijzer, borstel, hark, handeg en een klein handschopje. Cas haalt diep adem, spuugt in zijn handen en begint met het vermoeiende doch lichaamsgezonde werk. Graven, schoppen, wrikken, beuken, vloeken, graven, schoppen, wrikken..., de spierballen groeien met de minuut!
Vier uur later zijn de eerste tien meter opengegooid. "Je mag nu wel uit die loopgraaf komen," grapt Ingrid, "kom een hapje eten. De vitamines heb je hard nodig! Morgen is weer een dag, nu is het tijd voor zaterdagavondse gezelligheid." Gelijk heeft ze.