24 december 2008

Kersttraditie (deel 1)

Het is julafton. Voor elke Zweed is het vandaag dè belangrijkste dag van het jaar, een dag van tradities èn een dag van te vele, vaak te dure cadeau's. Wij houden het bij de tradities en starten de dag met een heerlijke kerstontbijt en daarna een stevige wandeling. André en Ria genieten van de heerlijke rust van onze omgeving, het bos, fraaie huizen en de winterse temperaturen. Alsof het zo moest zijn vielen vanochtend diverse sneeuwvlokken en het werd een heel klein beetje wit.
Ingrid is intussen bezig met het kerstdiner en Cas begint aan de kerstcake maar laat van de zenuwtjes de doos met eieren vallen doch gelukkig zijn er nog voldoende exemplaren over voor het beslag. Een half uurtje later gaan de smaakpapiluitnodigende geuren van de cake door ons huisje.
Dan breekt hèt moment aan, hèt hoogtepunt van deze dag. Sinds mensenheugnis vertoont de Zweedse televisie elke julafton klokslag 15u een compilatie van Disneyfilmpjes. Het zijn altijd dezelfde maar je moet het gewoon zien, vooral de werkplaats van de Kerstman: hier is 'ie dan, op veler verzoek (met dank aan Joep Tjoep).