19 oktober 2009

Driewieler, ofwel meer geluk dan ongeluk

Al bij het wegrijden klinkt een merkwaardig geluid van onder onze Jeep vandaan. Het klinkt steeds onheilspellender en Cas vermoedt dat er iets ernstigs aan de hand is. Voorzichtig rijdt hij in een langzamer tempo verder.
Dan gebeurt het, op een oneffenheid in de weg. Het rommelt en rammelt enorm en nog geen seconde later schraapt de achteras over het wegdek. Het linkerachterwiel heeft volledig losgelaten en ligt aan de overkant in de berm. De auto staat met de onderkant van de vering op het asfalt, maar zo te zien is er (gelukkig!) niets beschadigd. En er is meer geluk bij het ongeluk: de auto is tot stilstand gekomen langs de weg op een soort parkeerplaats, er kwam geen tegenligger aan en vooral: geen persoonlijke ongelukken!
Snel wordt Ingrid opgetrommeld en kan Cas ruim anderhalf uur later alsnog naar kantoor. Later deze ochtend is hij al weer terug, in gezelschap van Bosse, onze automonteur. Het wiel kan zonder problemen worden teruggezet, maar voor de zekerheid gaat'ie ter controle naar de garage.
Wat de oorzaak was? Dat blijft gissen maar vermoedelijk hebben de bouten losgelaten. Iets anders kunnen we niet bedenken.