24 januari 2010

Kleine familiereünie

Ze zijn er (bijna) allemaal, de ooms en tantes en neven en nichten. Tante Riet geeft deze zondag een feestje in Leende en de hele familie is uitgenodigd. "Je komt toch zeker ook?", vroeg ze gister nog aan Ingrid die nu een paar daagjes in NL-land is. Daar kan Ingrid uiteraard geen nee op antwoorden. Bovendien is het hartstikke leuk de familie na zoveel jaren weer eens te ontmoeten.
Het lijkt wel alsof iedereen Ingrid wil omhelzen. Allemaal willen ze weten hoe het ons vergaat in Zweden: of we niet eenzaam zijn, of we het naar onze zin hebben, of we een goede baan hebben, of we niet niet terug verlangen. Maar ook meer algemene vragen zoals bijvoorbeeld over de recent gehouden wolvenjacht (die ook in Zweden veel ophef veroorzaakte en de nodige weerstand ontmoette!).
Het is een supergezellige middag en de speciaal ingehuurde kok weet ieders smaakpapillen in extase te brengen. Het oor wordt niet vergeten, want de pianist speelt tante Riets 'alltime favorites'. Bij het afscheid constateert Ingrid dat ze dit feestje niet had willen missen!