02 mei 2010

Ongeval

Volgende week gaan we verder met de uitbouw van ons huis en we laden onze aanhanger vol met de benodigde, lange houten balken. Nog even afrekenen en dan rijden we de snelweg op. Eerst is er niets aan de hand, maar na ongeveer 300 meter gebeurt het: de aanhanger begint te slingeren, eerst langzaam maar steeds sneller en sneller. Zelfs snelheid verminderen helpt niet en het onvermijdelijke geschiedt: we knallen tegen de vangrail en de complete aanhanger kantelt met hout-en-al dwars over de autoweg. Nee, wij mankeren niets, maar de materiale schade is groot. Bovendien, de hele E20 is versperd en al gauw ontstaat een fikse file. Snel bellen we de hulpdiensten en beginnen, met hulp van toegesnelde automobilisten, de weg vrij te maken. De politie en brandweer zijn snel ter plekke en even later kan het verkeer over een baan langs onze beschadigde auto en gekreukelde aanhangwagen.
Nog eens dertig minuten later worden auto en al opgehaald door de bergingsdienst en de chauffeur zorgt er tevens voor dat ons hout en wij naar huis komen.
De oorzaak van het ongeval is waarschijnlijk een verkeerde belading, gecombineerd met een flinke oneffenheid in de weg en een achter een gebouw komende krachtige zijwind. Nee, een boete krijgen we niet, "want jullie hebben al genoeg straf gehad" aldus politieman Sebastian. Op Internet heeft een overijverige zondagsjournalist inmiddels een artikel over het voorval gepubliceerd. Ongewild zijn we 'nieuws'. Jammer alleen dat de inhoud verre bezijden de waarheid is!