16 november 2006

Over slippertjes, hout en een jarige

Hier op Eriksberg gebeurt elke dag wel iets bijzonders, van klein tot groot, van grappig tot spannend. Enfin, de voorbije week een drievoudige slippartij. Het begon met Àhkkà, we merkten al een paar dagen dat er ’iets’ aan de hand was met haar. En ja hoor, de kleine meid begint nu echt te puberen met alles-d’rop-en-d’ran. Ronddraaien, naar buiten willen maar toch weer liever naar binnen, zeuren om eten en vervolgens alles laten staan, jammeren dat er geen jongens in de buurt zijn, enzovoort. Al snel ontdekten we de eerste bloedsporen op de vloer en werd het tijd voor de SuperSlimmeSpetsenSlip. Mèt inlegkruisje.
Wist je dat puberen besmettelijk is? Geen flauwekul, want de volgende dag ging ook Matsi in de slip. Maar minder erg als haar zus.

Nog een slippertje, deze keer onze Volvo, nota bene in de eigen achtertuin. We hadden ons mobiel met aanhanger op de grasmat gezet. Dat was makkelijk bij het afladen van het hout dat we zaterdag hadden gehaald. Nu moest Volvo weer terug naar de eigen plek. Alleen, op een natte en licht bevroren grasmat is het moeilijk wegkomen met een achterwielaangedreven auto. Binnen de korste keren zaten de achterwielen 10 cm diep in de modder. Ploeteren, duwen, een paar boomstammen in de achterbak: het hielp allemaal voor geen meter. Bijna gaven we de moed op maar dankzij voortreffelijk denkwerk van Ingrid kwam het allemaal goed: een volle schep met kiezel onder de banden!
Hout hebben we hier volop, niet alleen ruim 35m2 aan vloerplanken maar ook een drietal behoorlijke stapels berkenstammen die we overhielden aan de bomenkap van voorbije week. Laat die Scandinavische winter maar komen. Dat laatste lijkt verder weg dan ooit want het is mild, zéér mild: deze dagen bereikt de temperatuur een recordhoogte van 11 graden! De media alhier spreken nu reeds van een hittegolf !
Vandaag is mijn (schoon)ma jarig, de moeder van Ingrid, alias Martha oet Winkbühlcity. Hieperdepiep HOERAAAAA en nog vele, vele jaren erbij!! Cadeautje volgt als jullie binnenkort hier zijn. Vinden we veel leuker en verrassender! Toch!?