23 november 2006

Vlak en plat

In de verte klinkt een zware dieselmotor en het geronk komt steeds dichterbij. Ingrid is nauwelijks onder de douche vandaan en staat nog in haar ochtendjas als een grote graafmachine het pad op rijdt. Geheel onverwacht!
In verband met de aanleg van de filterinstallatie was een brede sleuf gegraven. De leidingen, slangen en afvoerbuizen lagen al weken op hun plaats en dus kon de greppel dicht. Tientallen keren belden we maar kregen geen gehoor en ook onze oproepen op het antwoordapparaat bleven onbeantwoord. Om gek van te worden!
Enigszins beduusd en boos maar ook blij dat ’ie er eindelijk is vertelt Ingrid wat de bedoeling is en gaan de machinist en de machine aan de slag. Een uurtje later is de klus geklaard en kunnen we weer gewoon over onze oprit lopen.

Onze werkzaamheden op de bovenverdieping vorderen gestaag. Op de vloer liggen originele houten planken, ergens uit het jaar 1800 of zo. Oud en versleten dus en bovendien ongelijk. De aanbieding van de week vinden we bij bouwmarkt Byggmax en voor 149 kronen per vierkante meter kopen we 15cm brede en 2 cm dikke, vuren vloerplanken. Een mooie bijkomstigheid is dat de lengte van elke plank gelijk is aan de breedte van de vloer, dus we hoeven nauwelijks te zagen en in een snel tempo timmeren we de vloer op zijn plaats. Nog 10 planken te gaan....