20 november 2007

Wederom Stockholm

De hoofdstad van Zweden is een ware magneet. Iedereen die ons bezoekt móet en wíl 'n keer naar Stockholm. Logisch ook, want het is een fantastische stad, ook in winter. In Strängnäs parkeren we de auto, stappen op de comfortabele trein met royale zitgelegenheid en 45 minuten later staan we midden in het Stockholmse centrum.
Vandaag is het shoppingtime, en alras lopen we tussen het winkelende publiek op Drottninggatan. Al etalagekijkend wandelen we naar het grote plein Sergels Torg en steken over naar het beroemde warenhuis Nordiska Kompaniet, in Zweden wereldbekend onder de naam NK. Hier vind je het je-van-hèt met bekende (en vaak dure) merkartikelen, variërend van mode tot bedden en van horloges tot jazz-cd's. In de centrale gallerij hangt en draait een enorme kerstboom. Stiekem, want 't mag eigen´lijk niet, maken we een foto.
Weer buiten besluiten Cas en schoonpa Jan op zoek te gaan naar een Apple winkel en lopen onbedoeld de verkeerde kant uit. Wanneer ze alsnog de zaak vinden, rinkelt de telefoon. Via een zeer slechte verbinding vertelt Ingrid dat zij en moeder Martha "..rg..ns ...offie d...rink...n". De rest is onverstaanbaar. "Laten we maar terug lopen", zegt schoonpa Jan. Cas telefoneert opnieuw met Ingrid en dan ontstaat een hilarisch tafereel wanneer blijkt dat beide dames pal naast de computerwinkel aan de koffie zitten. De mannen hebben hen totaal niet opgemerkt...