05 september 2008

Het recht op een lantaarnpaal

Meer dan 25(!) jaar hebben de inwoners van Stålboga gelaten de gebeurtenissen geaccepteerd zoals ze kwamen, in onmacht en stilte wegkwijnend. Nietsontziend trotseert een vermogend echtpaar normen en waarden alsook wet en gezag, en drijft de oorspronkelijke bevolking tot complete waanzin. Gelukkig is het nooit tot geweld gekomen, maar de wroeging van al onze buren zit diep, zeer diep.
In februari viel de spreekwoordelijke druppel -in de vorm van een lantaarnpaal- in een overvolle emmer want mijnheer en mevrouw Geldwolf wilden af van (citaat) 'die foeilelijke lantaarnpalen in Stålboga', kortom weg met die laatste lichtpuntjes.
Stålboga kwam massaal in opstand en vanavond zitten we bij de gemeente. 27 jaar ellende en machtsmisbruik komen voorbij, de ambtelijke dienders weten niet hoe ze het hebben. "We dachten juist dat het goed ging met jullie...", aldus het verweer. Jaja, maar bevolkings mening is nooit gevraagd. Afgesproken wordt dat men een aantal zaken grondig gaat onderzoeken, want dat het zo niet kan, daar zijn ook de gemeentemensen het roerend met ons eens.
Wij, de inwoners, besluiten tot het oprichten van een buurtraad, morgen praten we verder.