01 september 2008

Van groen naar rood en geel

En zo werd het september en de herfst kruipt langzaam maar zichtbaar het land binnen. Verschillende bomen zijn al bezig met hun verkleuringsproces, onder andere die grote boom aan de oostkant van onze tuin. Z'n hele kruin is rood gekleurd, een magnifiek gezicht als de avondzon erop schijnt. In het bos staat het vol met paddestoelen in allerlei soorten, vormen, maten en kleuren. De meeste zijn eetbaar en elk weekend trekken hele volksstammen met een korfje of emmer de natuur in op zoek naar vooral eekhoorntjesbrood (Zweedse naam is Karl Johan) en kantarellen. Maar ook andere soorten zijn in trek, maar die zijn meer voor de echte kenners. Immers, tussen al die paddestoelen staan ook giftige tot zeer giftige soorten en 'n vergissing kan ernstige en zelfs dramatische gevolgen hebben.
Wij houden het vooral op het 'gewone' wandelen, da's net zo prettig en gezellig, behalve dan die ontelbare muggen: dat is minder fijn. Niemand begrijpt er iets van, want het muggenseizoen is eigenlijk al lang voorbij. Behalve dit jaar blijkbaar.
We nemen het allemaal voor lief, wat moet je anders? Sowieso, de kruidige en geurige luchten om ons heen maken veel goed.