10 mei 2007

Driemaal onderweg

Gezamenlijk rijden we naar de plaats Flen om Ingrids allernieuwste, Zweedse rijbewijs op te halen. Nee, er was niks mis met onze eerdere roze papiertjes maar het is beter een lokaal identiteitsbewijs te hebben. Je vult een formulier in en stuurt dit samen met het oorspronkelijke rijbewijs naar de provincie. Enige weekjes wachten, bedragje betalen en dan is het zover. Vanaf nu hebben we beiden een handzaam roze kaartje, Ingrid met B en Cas met BE.

"Brood op de plank!", roept Ingrid naar haar ouders op de vraag waarom ze vandaag moet werken en ze vertrekt naar Strängnäs. Dus aan Cas vandaag de taak alléén voor gids te spelen. Da's niet zo moeilijk en even later staan schoonouders met schoonzoon in Malmköping. Het plaatsje kan zó een plek innemen in een of andere Anton Pieck-prent met mooie oude panden en schilderachtige huisjes inclusief diverse grappige en interessante snuisterijen-winkeltjes. En net als gisteren zijn de ah's en de oh's niet van de lucht!

Na thuiskomst besluiten Cas en schoonvader Jan tot een (korte) wandeling in de direkte omgeving van ons huis. Hun tocht gaat voorbij enige zomerhuizen en onderweg zien ze allerlei, in het wild bloeiende bloemen, de foto's spreken voor zich.
In sommige landen moet je deze bloeiers kopen, hier staan ze aan je voeten, bijvoorbeeld sleutelbloemen, maartse viooltjes, steenbreek, dotterbloemen, waterlelies, wolfsmelk, en zo kunnen we nog vele pagina's lang doorgaan.